Nathan Humfryes

Nathan is an architect who has experience working in both urban design and architecture and is interested in the role that architects can play in the curation of mixed use, civic and public spaces.

Nathan joined Studio Egret West in March 2015 where he has been involved in range of mixed-use project access all work stages. He is currently working through the detailed design and deliver of the Central Research Laboratory; an incubator and start-up business hub in Brighton; the first phase of the Preston Barracks regeneration masterplan. Previous to this, he was the plot architect for building 5.9 in the first phase of East Wick and Sweetwater; a new neighbourhood as part of the London Olympic Legacy Plan and has contributed to a range of mixed use projects, including a flexible workspace and 140 home scheme at Sturt’s Lock and the delivery of Carpenter’s Wharf.

 

Prior to working at SEW, he worked at Farrells working on a number of large scale projects, including the masterplan and phase 1 delivery of Royal Albert Docks, a framework development plan for the University of Kent and the regeneration masterplan of Swanscombe Bay. He has also worked in the adaptive re-use studio at Feilden Clegg Studios contributing to a number of high profile HLF funded civic heritage projects.

He studied both his part 1 and 2 at the Welsh School of Architecture, where his thesis focused on the use of community lead infrastructure initiatives in the regeneration of British Coastal towns. He has a keen interest in design research and as one of the studio’s BIM champions takes an active role in pioneering the development of computational design tools as part of the studio’s BIM agenda.

Contact
+44(0)207 549 1730