The Fold

Location:
Sidcup, UK
Client:
Cathedral Group Plc
Status:
Complete
 

At Sidcup, Studio Egret West was challenged to turn the existing site of a run down office block into a new mixed-use building that benefits the whole area.

The site demanded a building with no back, only public faces on all sides but came with significant contextual constraints.

Using the curved folding facade we can step and split the building while keeping a single and continuous identity. The scheme breaks the mould of housing stock in the area, providing a new exciting product - modern living with a sustainable backbone.

With its contemporary exterior, curved elevations, metallic finishes, expanses of glazing and bright, spacious interiors, the Fold introduces an exciting new concept in city living to Sidcup. It was completed in 2010.