Location:
Central London, UK
Client:
Grosvenor
Status:
Competition

The urban design approach responds to this by creating a new informal route from one destination to another along with shops to take advantage of the footfall. 

To compliment this dynamic space there is a place to dwell, a new square for eating, drinking and just sitting to take a break form the rush of London - an urban oasis. This is served by a new international food hall.

A large black brick clad building forms the centrepiece with a 500 room hotel configured around a south facing courtyard. Access to the hotel is raised above large meeting, retail and restaurant spaces. The roof line is animated with a modern translation of the traditional mansard roof, which forms a distinctive skyline for this important site near a mobility hub. The food hall is located at the ground floor of a mirrored building reflecting the movement on the streets of London. Apartments above command views over the new streets and squares below. 

Underneath the entire development is a large scale, column free conference space and ballroom, a very rare commodity in London! We took advantage of existing excavations to create this unique space leaving the ground floor free for retail and restaurant space.