Rich Mix

Location:
Bermondsey
Client:
London Square
Status:
Planning Granted

The redevelopment of the Rich Estate in Bermondsey was granted planning approval last night. The result of a beautiful collaboration between AHMM, Coffey Architects and Studio Egret West.

Our building sits in the middle of the site and  comprises a cafe, restaurant, offices and 80 apartments. It is nicknamed "The Hide" because it is designed as a brick building wrapped by a curvaceous expanded metal mesh shroud that references the tanning industry (and specifically the drying of hides) that used to be present on the site.

It was good to see that the committee report positively noted the ‘strikingly different aesthetic" of our plot and that this was "welcomed as it would ensure that the scheme would avoid monotony and should deliver a more dynamic composition". 

Well done to our client London Square for embracing a truly collaborative design process.